Benieuwd naar onze e-learning?

Thematische e-learning voor niveau 2 & 3

Werk jij als verzorgende of verpleegkundige in de zorg? En zou je meer willen weten over de verschillende ziektebeelden van de cliënten? Neem dan een kijkje in onze thematische cursussen! De cursussen zijn voor zowel niveau 2 als niveau 3 beschikbaar. Je kan leren op de manier die jij fijn vindt. Er is een e-learning beschikbaar voor op de laptop maar daarnaast kan de cursus ook gevolgd worden op een app. Een combinatie van beide is ook zeker mogelijk. Kijk hieronder naar de beschikbare thema’s.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening van de hersenen. De hersenen kunnen de spierbewegingen steeds minder goed sturen. Maar Parkinson veroorzaakt ook andere problemen. In Nederland leven er ongeveer 50.000 mensen met Parkinson. Wereldwijd zijn dat er ruim 10 miljoen. Parkinson is chronisch en niet te genezen.

In deze cursus leer je meer over de ziekte van Parkinson. Je zult ontdekken dat het een enorm ingewikkeld ziektebeeld is, die zich bij geen mens hetzelfde uit.

In deze module leer je de belangrijkste kenmerken van Parkinson te herkennen. Je leert hoe Parkinson ontstaat, welke klachten daarbij horen en welke behandelmethodes er zijn. Tot slot ontvang je tips voor het begeleiden van Parkinsoncliënten.

Met deze e-learning ben je ongeveer 1,5 uur bezig. Dit is slechts een indicatie. Het kan zijn dat jij langer of korter bezig bent. Het voordeel van e-learning is dat je de lesstof op jouw eigen tempo kunt volgen. Je kunt de cursus tussendoor verlaten en later verdergaan waar je was gebleven.

Je leert:

 • Wat de oorzaken van parkinson zijn
 • Wat de gevolgen van parkinson zijn
 • Hoe je de cliënt zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij de zorgverlening.

CVA

Bij een CVA of beroerte is de bloedvoorziening naar de hersenen onvoldoende. Dit leidt tot een herseninfarct of een hersenbloeding. Een CVA is de verzamelnaam voor deze twee hersenaandoeningen.

Een CVA heeft grote impact op iemands leven. Stel je maar eens voor als je opeens niet meer kunt praten of lopen. Als iemand een beroerte krijgt, telt elke seconde en moet diegene zo snel mogelijk in het ziekenhuis komen. Het is daarom belangrijk om een CVA snel te herkennen en snel tot actie over te gaan. In deze cursus leer je de signalen en symptomen van een CVA herkenn

cva

In deze cursus leer je de belangrijkste aandachtspunten bij een beroerte (CVA). Je leert wat een CVA is en hoe dit wordt veroorzaakt. Ook weet je na afloop hoe je als zorgverlener om moet gaan met iemand die een beroerte heeft gehad en ontvang je tips die je mee kunt geven aan cliënten en hun naasten.

Met deze e-learning ben je ongeveer 1 uur bezig. Dit is slechts een indicatie. Het kan zijn dat jij langer of korter bezig bent. Het voordeel van e-learning is dat je de lesstof op jouw eigen tempo kunt volgen.

Je leert:

 • De oorzaken van een beroerte
 • De signalen en symptomen van een CVA
 • De gevolgen van een beroerte
 • Hoe om te gaan met CVA als zorgverlener

Atrose

Onze gewrichten zorgen ervoor dat we kunnen bewegen. In een gewricht worden twee botten met elkaar verbonden. Deze verbinding vindt op verschillende manieren plats, bijvoorbeeld met behulp van kraakbeen. Bij artrose is deze kraakbeenverbinding van slechte kwaliteit. Daardoor kunnen botten minder goed bewegen en schuren ze over elkaar, wat pijn veroorzaakt

In deze cursus leer je de belangrijkste aandachtspunten bij artrose. Je leert wat artrose is en hoe welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van artrose. Ook weet je na afloop hoe je als zorgverlener om moet gaan met iemand die kampt met artrose en ontvang je tips die je mee kunt geven aan cliënten en hun naasten.

Met deze e-learning ben je ongeveer 1 uur bezig. Dit is slechts een indicatie. Het kan zijn dat jij langer of korter bezig bent. Het voordeel van e-learning is dat je de lesstof op jouw eigen tempo kunt volgen.

Je leert:

 • Wat de oorzaken en gevolgen van artrose zijn
 • De factoren die invloed hebben op het ontstaan van artrose
 • Het verloop van het ziektebeeld
 • Tips voor cliënten met artrose

Geïnteresseerd in deze e-learning?

Vragen?

Wat kunnen wij voor jou doen?

Op deze pagina vind je slechts een greep uit alle e-learnings waar Studio Zevenaar zich mee bezighoudt. De handen van ons team jeuken al om met jouw wensen aan de slag te gaan. Wil je e-learning laten maken? Een videotraining opnemen? Leren via je smartphone? Of misschien wil je het allemaal wel. Neem contact op met Studio Zevenaar, dan gaan wij je helpen!

telefoon

Bel ons

Nieuwe manieren van leren ontdekken? Bel Studio Zevenaar gerust om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

mail

Mail ons

Stuur je liever een mailtje? No problemo. Leg je wensen op tafel en wij adviseren je over onze verschillende leeroplossingen.